ICT-tip: Op een leuke manier leren typen.

Snel en blind typen is geen overbodige luxe in deze tijd van digitalisering. Rapid Typing is een gratis programma dat je hiermee helpt. Aan de hand van verschillende oefeningen zal je typesnelheid toenemen.

De eerste oefening is redelijk simpel. Je gebruikt vier letters en deze moet je in verschillende volgorde typen. Gaandeweg neemt de moeilijkheid toe en komt het hele toetsenbord aan bod. Na deze oefeningen moet je hele woorden typen en tenslotte hele zinnen. In Rapid Typing maak je ook eenvoudig je eigen trainingssessies.

Rapid Typing heeft verschillende achtergronden en animaties. Deze zijn echter nogal storend want je let meer op de plaatjes dan op de te typen letters. Gelukkig schakel je deze in het instellingenmenu uit en typ je (een stuk fijner) met een witte achtergrond.

Om snel te leren typen is het handig om goede oefeningen te hebben. Rapid Typing is net die hulp die je nodig hebt. Op speelse wijze leer je succesvol blind te typen. Zit je dus veel achter je computer dan is Rapid Typing een welkome toevoeging.

Gratis Download

Advertenties

Over J-P Derey

ICT-coördinator

Geplaatst op 11/09/2012, in Archief, Berichten, Hoofdschool, ICT, SCHOOL. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: