Waardenland

Thema 4: “Ik ben een goede leerling!”

Toen we in Waardenland aankwamen, werden we geconfronteerd met een moeilijk woord: “respect“! De komende maand verwachten de leerkrachten dat wij een goede, respectvolle leerling zijn. Maar wat betekent dat nu eigenlijk?

Om dit te ontdekken, werden we al snel aan het werk gezet! Elke klas moest op zoek naar een foto van hun eigen klasleerkracht en naar een eitje met daarin een spreuk van hun juf/meester.

Nadien verzamelden alle klassen in de turnzaal. Daar mocht elke leerkracht hun eigen foto op de muur hangen en daarop hun spreuk over respect kleven. De leerkrachten gaven ons ook één voor één een beetje meer uitleg bij hun spreuk.

Weet je ze nog? Hier zetten we ze allemaal nog eens op een rijtje!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

Nu we goed wisten wat er precies van een goede, respectvolle leerling wordt verwacht, werden we uitgedaagd dit de komende maand ook echt te proberen.

Voortaan hangt er een ladder op de speelplaats met daarop een wasbeertje. Ken je de wasbeer van de Axenroos? Dat diertje heeft heel veel respect voor alle andere dieren.

De bedoeling is dat we de wasbeer binnen de week op de hoogste trede van de ladder krijgen. Telkens wanneer een leerkracht vindt dat iemand heel respectvol is geweest, mag de wasbeer een beetje klimmen.

Voor wat, hoort wat. Als wij respect tonen aan de juffen en meesters, zijn zij ook bereid iets voor ons te doen. Bij verschillende treden kunnen we een prijs verdienen, zoals wat extra spelmateriaal voor in ’t Winkeltje, een leesboek voor in het Leescafé, een CD voor tijdens de discomomentjes op de speelplaats, een lekkere verrassing tijdens de speeltijd,…

We kijken heel erg uit naar de komende week/weken!

Advertenties

Over J-P Derey

ICT-coördinator

Geplaatst op 20/03/2013, in Archief, Berichten, SCHOOL, Waardenland. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: