Ik ben… in waardenland!

IMG_2959=> Fotoalbum “Ik ben… in waardenland!”

Thema 5: Ik hou van groen

  • Ik draag zorg voor het materiaal van mezelf en anderen.
  • Ik help mee de school en de klas net te houden.

Beste ouders,

Zoals jullie vast weten, vliegen de leerlingen van Sancta Maria om de twee maanden naar Waardenland.  Afgelopen dinsdag leerden we er tante Stamper (een Belgisch konijn) kennen.  Zij  kreeg onverwacht bezoek van haar Congolees nichtje Bo de bonobo met haar zoontje Choco.   Nichtje Bo had immers besloten te emigreren: er zijn te weinig bomen en teveel stropers in Congo om haar zoontje Choco van een goede toekomst te kunnen verzekeren.  Wist tante Stamper geen goede woonplaats?  Tante Stamper toonde foto’s van de omgeving.  Dat zag er allemaal mooi uit…maar overal lag wel een colablikje of een stukje papier!  Gelukkig bleken de leerlingen van Sancta Maria bereid om Choco en Bo te helpen.  Op vrijdag 24 mei ruimen zij alle vuiligheid in de schoolomgeving op (met behulp van het aangeboden materiaal van Ivago Gent)!
Nichtje Bo de Bonobo was dolgelukkig!  Zo blij dat ze de leerlingen van Sancta Maria uitnodigde om de traditionele bonobodans te dansen.
Deze dans zullen we ook dansen na de ‘grote kuis’: het wordt een heuse flashmob op het kerkplein van Gentbrugge.   Een flashmob is een spontane dans op een openbare plaats.  Ouders en andere sympathisanten worden van harte uitgenodigd om mee te dansen en onze nieuwe propere schoolomgeving te vieren.
  • Waar? Gentbruggeplein
  • Wanneer? vrijdag 24 mei om 14u45
  • Wat? Dans mee op de flashmob!  Leer het dansje via het filmpje op de schoolwebsite
Hopelijk tot dan(s)!
Groetjes uit Waardenland,
De groene leerlingen van Sancta Maria

Over J-P Derey

ICT-coördinator

Geplaatst op 19/05/2013, in Archief, Berichten, Hoofdschool, SCHOOL, Waardenland, Wijkschool. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Plaats een reactie

ARCHIEF SANCTA MARIA GENTBRUGGE

Archief basisschool Sa Ma Gb