ZORG

 

Onze school wil een open school zijn waar mogelijke drempels weggewerkt worden en je met vragen of problemen steeds terecht kan bij iemand: de klasleerkracht begeleidt uw kind dag in dag uit. Hij of zij is dan ook steeds bereid tot gesprek.bij de directie, de zorgcoördinator en het CLB kan je steeds terecht met vragen en problemen waar je niet meteen raad mee weet (bv. Heb je extra zorgen over leermoeilijkheden bij je kind?, Loopt het thuis moeilijk?…)

 

De zorgpiramide

Je verkent de vijf zorgniveaus en de drie zorgspectra van de PEDIC-zorgpiramide in een 3D-animatie. In die zorgpiramide kan je maar liefst 45 verschillende zorglaatjes openen. Elk van die zorglaatjes toont de gebruiker een bepaald aspect van het zorgbeleid. Niet dat zorgbeleid in vakjes moet worden ingedeeld… Wel integendeel, maar de zorgpiramide brengt zeker meer structuur in de complexiteit van het zorgbeleid.
Zo vind je bijvoorbeeld op het zorgniveau ‘speciale zorg’, binnen het zorgspectrum ‘gedifferentieerd onderwijzen’ in het laatje ‘differentiëren in de aanpak’, beknopt terug wat dat allemaal kan betekenen op de werkvloer. Dat wordt zo voor jou geanimeerd uitgezet in elk van de 45 zorglaatjes.
Meer nog, je vindt in verschillende laatjes reeds relevante freeware terug die kan worden ingezet om in de geest van een bepaald zorgaspect aan de slag te gaan. De PEDIC-zorgpiramide biedt je daarenboven de mogelijkheid om freeware die jij zelf de moeite waard vindt, aan een bepaalde zorglade toe te voegen. Op die manier kan de PEDIC-zorgpiramide op het terrein door de zorgwerkers zelf alsmaar krachtiger worden gevuld met relevante freeware. Samen bouwen aan een freeware PEDIC-zorgpiramide!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: